Om oss

Skarpanords Alpackors ägare är herr och fru Jonny och Annette Karlsson på en gård vackert benägen med sjöutsikt i Istorp.
Vi har haft våra alpackor sedan 2009 då vi började med två ston med var sitt föl. Idag har vi ett 20tal, ungefär hälften hingstar och hälften ston. Vi har våra djur på lösdrift och vissa hagar har djuren både en lada att gå in i och en sjö att dricka och svalka sig i. Vissa hagar har stora skogsdungar att leka och klättra i.

Hur hamnade vi på denna gård?

Annette är uppvuxen på gården och den brukades först till komjölksproduktion av hennes föräldrar. De gamla gick i pension, korna såldes och gården stod tom.  Eftersom vi redan byggt ett eget hus och varit grannar med gården i många år kändes det naturligt att fylla ladorna med nya djur. Det blev då alpackor. Vi tyckte alpackan var ett häftigt djur. Det fanns inte heller så många alpackor i sverige 2009, vilket gjorde det hela ännu mer intressant.

 

Vi är med i svenska alpackaföreningen och brukar vara med på utställningarna.
2013 fick vi första pris för bästa svenskfödda hingst Skarpanords Malvin.
Det är avkomman med svenskfödda föräldrar. 2018 fick vi pris för vår hingst Skarpanords Pelles fina ullkvallite i hög ålder.

 /p6030077.jpg

Vill ni komma och titta hur vi har det? absolut! Boka ditt besök minst en dag innan! Vi uppskattar inte droppinbesök och ber er respektera dett då vi har en privat gård och ej öppet för daglig turism.

Annette och Jonny Karlsson

Södersocken Dalskärr 4, 51991 Istorp
Vi bor 3 mil öster om Varberg utanför Horred.

Ni når oss på mailadresser: Annette eller Jonny